Ovenia-konserniin kuuluvan Realprojektin johtamat kauppakeskukset kovassa vauhdissa – kävijämäärä +7,5 % ja kokonaismyynti +2,9 %


REALPROJEKTI OY LEHDISTÖTIEDOTE 28.2.2017 klo 10:00

Suomalaiseen Ovenia-konserniin kuuluvan Realprojektin johtamien kauppakeskusten kokonaismyynti ja kävijämäärät kehittyivät erittäin suotuisasti vuoden 2016 aikana. Realprojektin johtamien keskusten myynnin kasvu ylitti selvästi vähittäiskaupan kokonaiskasvun ja kävijämäärät kasvoivat ripeämmin kuin muissa kappakeskuksissa keskimäärin.

Realprojektin johtaman 17 kauppakeskuksen kokonaismyynti kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna yhteensä 2,9 %, kun vähittäiskaupan kokonaiskasvu Tilastokeskuksen mukaan oli vain 0,7 %. Kävijämäärien kasvu Realprojektin johtamissa kauppakeskuksissa oli vieläkin suotuisampaa. Kävijämäärät kasvoivat vuoden 2016 aikana yhteensä 7,5 %, mikä ylittää selvästi koko kauppakeskustoimialan keskimääräisen 5,1 %:n kasvun. Realprojektin johtamista kauppakeskuksista Jumbo oli myynniltään suurin. Myös Sellon kokonaismyynti nousi yli 400 miljoonaan euroon vuoden 2016 aikana. Kovia kasvajia ei ollut yksin pääkaupunkiseudulla, vaan myös Porin Puuvillan myynti kasvoi 7,5 %.

– Hyvien tulosten taustalla on toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen ja yhtä lailla kauppakeskusten aktiivinen päivittäinen johtaminen. Myös johdettavien keskustemme monipuolinen kanta luo meille ainutlaatuisen mahdollisuuden johtaa tiedolla, kokemuksella ja parhaita käytäntöjä hyödyntäen jokaisen keskuksemme eduksi, tiivistää Realprojektin liiketoimintajohtaja Juha Tiuraniemi.

– Meidän erittäin laaja-alainen vähittäiskaupan ketjujen tuntemus ja vuokraustyön osaaminen sekä kansallisesti että kansainvälisesti mahdollistavat osaltaan nämä hyvät tulokset ja ovat keskeisessä roolissa kun edelleen kehitämme kauppakeskustemme palvelutarjontaa, kertoo kaupallisen konsultoinnin ja vuokrauksen tiimipäällikkö Anne Leppänen Realprojektilta.

 – Viihtymisen ja vapaa-ajan rooli korostuu keskuksissa trendinomaisesti, samoin kahvila- ja ravintolapalvelut. Kauppakeskuksilla on yhä useammin monipuolisempi rooli oman alueensa kaupunkikeskuksena, mikä luo hyvät edellytykset kasvulle myös tulevaisuudessa, jatkaa Tiuraniemi.

Realprojektin johtamat kauppakeskukset ovat: Sello, Jumbo, Veturi, Flamingo, Puuvilla, Karisma, Goodman, Rajalla på Gränsen, Lielahtikeskus, Metropol, Galleria Esplanad, Kluuvi, IsoCee, Tullintori, Minna, Komppi, Dixi ja Seppä.

Lisätiedot:
Juha Tiuraniemi, liiketoimintajohtaja, kauppakeskukset, Realprojekti Oy, Ovenia Group, 040 506 9151, juha.tiuraniemi@realprojekti.fi

*

Realprojekti on vuonna 2000 perustettu kiinteistökehitysyhtiö, jatkuvasti kehittyvä kiinteistöalan konsulttitoimisto ja Suomen johtava kauppakeskusmanageri, joka kuuluu Ovenia-konserniin. Realprojektilla on vahva ja vakiintunut edelläkävijän rooli etenkin kauppakeskussektorilla ja monimuotoisissa kiinteistökehityshankkeissa. Realprojektin asiakkaita ovat kiinteistönomistajat ja sijoittajat, kunnat, kaupungit, rakennusliikkeet sekä kaupan toimijat. Realprojektin johtamisvastuulla on 18 kauppakeskusta 13 kaupungissa Suomessa. Keskustemme kävijämäärä vuonna 2016 oli 80 milj. ja myyntimäärä 1,4 mrd. €. Keskuksissamme on vuokralaisena yli 1000 liikettä ja palvelua.

 

28.2.2017


« Takaisin