Lokakuun 30. päivänä 2-vuotissynttäreitään juhlivan Kauppakeskus Puuvillan vahva kasvu jatkuu

Puuvillan kävijämäärä kasvoi syyskuussa 21 prosenttia.

Kauppakeskus Puuvillan kävijämäärät ovat kasvaneet 13 prosenttia vuoden alusta, mikä on kauppakeskusten keskiarvoa reilusti korkeampi. Syyskuussa kävijämäärät kasvoivat huimat 21 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla kauppakeskusten kävijämäärien kasvu on ollut 6,3 prosenttia ja muualla Suomessa 5,2 prosenttia.

Kauppakeskus Puuvillan vetovoima ja kävijämäärien kasvu näkyy myös myynneissä. Kokonaismyynti on kasvanut vuoden alusta 7,3 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Myynti on kasvanut kaikilla toimialoilla. Parhaiten ovat kehittyneet sisustaminen ja kodin tarvikkeet, päivittäistavarakauppa sekä kauneus ja terveys.

Kauppakeskukset ovat menestyneet muuta vähittäiskauppaa paremmin, kun verrataan tammi–syyskuun kehitystä edelliseen vuoteen verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskaupan myynti kasvoi 0,3 prosenttia, kun taas kauppakeskuksissa kokonaismyynti on kasvanut 2,7 prosenttia. Puuvillassa kasvu on ollut peräti 7,3 prosenttia. Tulokset perustuvat Suomen Kauppakeskusyhdistyksen julkaisemaan myynti- ja kävijäindeksiin, johon tiedot on kerännyt KTI Kiinteistötieto Oy. Uusimmassa päivityksessä on mukana 38 kauppakeskusta.

Kauppakeskus Puuvilla kehittää toimintaansa jatkuvasti. Tarjonta on syksyn aikana monipuolistunut useilla uusilla toimijoilla. Julkiset palvelut saivat täydennystä, kun kirjasto avasi Puuvillassa. Sisustamisen toimiala vahvistui Suomen suurimman Finlaysonin -myymälän ja Pentikin avajaisten myötä. Myös ravintolatarjonta on monipuolistunut entisestään, kun Ristorante Momento avasi syyskuun alussa. Marraskuun alusta saamme oman pankin, kun Eurajoen Säästöpankki ja Sp-koti siirtävät konttorinsa Puuvillaan.

Lisätietoja:

Tea Siivola, kauppakeskusjohtaja, Porin Puuvilla Oy, puh. 0400 179 048
Juha Veistonen, kiinteistöjohtaja, Porin Puuvilla Oy, puh. 044 970 6068

*

Puuvilla on kaupunkikortteli, jossa historiallinen kulttuurimiljöö yhdistyy ainutlaatuisella tavalla moderniin kauppakeskukseen. Puuvilla muodostaa Satakunnan vetovoimaisimman kaupan, palvelujen, tapahtumien ja tulevaisuudessa myös asumisen keskittymän. Puuvillan Kauppakeskuksessa on yli 60 liikettä ja 2000 maksutonta pysäköintipaikkaa. Porin Puuvilla Oy:n omistavat tasavertaisin osuuksin Renor ja Ilmarinen.

28.10.2016


« Takaisin