Etelä-Suomen suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala Kauppakeskus Goodmanille

Kauppakeskus Goodmanille Hämeenlinnaan rakennetaan kevään aikana yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Voimalan toimittaa suomalainen Solnet Green Energy, joka on erikoistunut isojen aurinkovoimaloiden toimituksiin.

Goodmanin katolle asennetaan lähes 2000 paneelia; voimalan nimellisteho tulee olemaan 587 kWp. Älykästä voimalaa optimoidaan paneelitasolla, jonka etuina ovat suurempi sähkön tuotanto sekä pienet elinkaarikustannukset.

– Alusta alkaen Goodmanissa on kiinnitetty huomiota ympäristöasioihin. Vuosi sitten Goodman mm. saavutti ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatilla luokitustason Excellent sekä kiinteistön että ylläpidon osalta. Aurinkovoimala on jatkoa tälle kehitykselle ja nostaa Goodmanin ympäristöystävällisyyden uudelle tasolle. Meillä on jo sähköautojen latauspisteitä ja keväästä alkaen myös yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Uskon sekä asiakkaidemme että kauppakeskuksessa toimivien yritysten ottavan aurinkopaneelit lämmöllä vastaan, kertoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro tyytyväisenä.

– Solnet Green Energy on toimittanut Kevalle aurinkovoimaloita muihinkin kohteisiin, joten oli luontevaa jatkaa yhteistyötä heidän kanssa. Aurinkosähkö on meille loistava investointi, sillä saamme tasaista ja ennustettavaa tuottoa. Investointi on myös konkreettinen osoitus ympäristövastuullisesta toiminnastamme, jatkaa Kauppakeskus Goodmanin omistavan Kevan Petri Louhio.

– Goodmanin katto on useassa eri tasossa ja varjostavia tekijöitä on runsaasti. Paneelitasolla optimoitu voimala on ainoa vaihtoehto tällaisissa kohteissa. Julkisissa kohteissa myös turvallisuus on olennaista. Solnetin voimalan palo- ja sähköturvaominaisuudet ovat markkinoiden parhaat, sanoo Solnetin Antti Tilamaa.

Lisätietoja:

Eeva Jauro, kauppakeskusjohtaja, Kauppakeskus Goodman, puh. 020 130 2938, eeva.jauro@realprojekti.fi

Petri Louhio, kiinteistöyksikön salkunhoitaja, Keva, puh. 040 868 0374, petri.louhio@keva.fi

Antti Tilamaa, manager, Solnet Green Energy Oy, puh. 040 507 3432, antti.tilamaa@solnet.fi

*

Kauppakeskus Goodman avattiin lokakuussa 2014. Goodmanissa on 70 liikettä ja vuokrattavaa pinta-alaa 26 000 m2. Keskuksen on rakennuttanut ja rakentanut NCC. Kiinteistön omistaa Keva ja Goodmanin kaupallisesta johtamisesta vastaa Colliers International Finland. Kauppakeskus Goodmanissa kävi vuonna 2017 asiakkaita 3,1 miljoonaa ja myynti oli 65,7 milj. euroa. www.kauppakeskusgoodman.fi

Colliers International Finland (ent. Ovenia Group) on Suomen johtava kiinteistöjohtamis- ja isännöintipalveluja tarjoava yritys ja maamme suurin kauppakeskusjohtamisen toimija, joka vastaa 18 kauppakeskuksen johtamisesta Suomessa.

Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Tuemme myös työuria monipuolisilla työelämäpalveluilla. Palvelemme yhteensä 1,2 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa. Työnantaja-asiakkaita – eli kuntaorganisaatioita, valtion työnantajia ja seurakuntayhtymiä – meillä on noin 2300. Hoidamme eläkeasioita noin 550 työntekijän voimin. www.keva.fi

Solnet Green Energy Oy on Suomen suurin aurinkosähköjärjestelmien toimittaja. Solnet on toimittanut n. 20 % Suomen verkkoon kytketystä kapasiteetista. Suomen suurimmat voimalat ovat Solnetin toteuttamia. Solnetin toimittamat älykkäät voimalat takaavat parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa ja ne voidaan asentaa vapaasti myös haastaviin kohteisiin. Datapalvelut tuovat kustannustehokkuutta ja lisäarvoa mahdollistaen esimerkiksi keskitetyn valvonnan ja tuotantotietojen esittämisen inforuuduilla. Solnet Green Energy Oy toteuttaa hankkeet räätälöidysti tarjoten palveluita kokonaisvaltaisesti asiakkaan tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti. www.solnet.fi

 

6.2.2018


« Takaisin